Implementatieplan voor nieuwe regeling vernieuwd

14 oktober 2024

We hebben ons implementatieplan Wet Toekomst Pensioenen aangepast. Daarin is de onderbouwing aangescherpt over de evenwichtige belangenafweging bij de overgang op de nieuwe regels voor pensioen.

Wat is het implementatieplan?

Sociale partners hebben afspraken gemaakt over de nieuwe pensioenregeling. Die staan in het transitieplan. Ons fonds voert de pensioenregeling uit. Daarom hebben wij op basis van het transitieplan van de sociale partners een implementatieplan gemaakt. Daarin staat hoe we ons voorbereiden op de nieuwe regels voor pensioen en hoe we de nieuwe pensioenregeling gaan uitvoeren. 

Wat is er aangepast in het implementatieplan?

Het fonds bekijkt onder meer of bij alle besluiten van het bestuur en de sociale partners de belangen van alle betrokkenen evenwichtig zijn meegenomen. Ook is het belangrijk dat de uitkomsten evenwichtig en uitlegbaar zijn. Volgens ons fonds is dat zo. Waaróm wij dat vinden, hebben we verder aangevuld en beter onderbouwd. 

Hoe gaat het nu verder?

Het plan is ingediend bij toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Die beoordeelt of we op deze manier op een beheerste manier over kunnen op de nieuwe regels voor pensioen per 1 januari 2025.